O echipă de cercetători de la Universitatea South Florida a realizat un studiu la care au participat 2.000 de adulți, care și-au monitorizat somnul mai multe nopți la rând.

Concluzia este alarmantă: după doar trei nopți consecutive de somn insuficient, oamenii au manifestat numeroase probleme: dureri, tulburări de respirație, nervozitate, agitație, furie.

Și mai interesant este faptul că anumite semne de acest fel pot fi observate chiar și după o singură noapte de nesomn, scrie Daily Mail.

Studiul a vizat monitorizarea somnului timp de 8 nopți la rând, iar subiecții au dormit mai puțin de 6 ore pe noapte.

Cele mai intense manifestări apar după 3 nopți la rând de odihnă insuficientă, pentru că după această perioadă organismul începe să se adapteze.

Totuși, medicii avertizează că nu trebuie să ne bazăm pe această adaptare, pentru că organismul își va reveni din ce în ce mai greu, pe măsură ce pierdem mai multe nopți de odihnă.

Durata optimă de somn variază în funcție de vârstă, dar și de la o persoană la alta, însă specialiștii sunt de acord că omul are nevoie de cel puțin 6 ore de somn în fiecare noapte, pentru a fi sănătos atât fizic, cât și psihic.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: