În urma studiului realizat de experții de la Universitatea din Granada, experții au ajuns la concluzia că această băutură ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Prin urmare, cu jumătate de oră înainte să mergem la sală, ar fi bine să bem o ceașcă de cafea. Efectul cafeinei este cu atât mai intens dacă antrenamentul are loc după-amiaza, nu dimineața.

Arderea mai eficientă a grăsimilor, esențială pentru slăbit, se produce datorită efectului de oxidare pe care îl produce cafeina din cafea.

La studiu au participat 15 bărbați, timp de 7 zile. Cercetătorii au observat că voluntarii care au băut o cafea tare cu 30 de minute înainte să facă sport au slăbit mai mult decât cei care au primit o băutură placebo.

Deși băutul cafelei este o adevărată plăcere pentru mulți dintre noi și are, de asemenea, efecte benefice, nu este indicat să consumăm mai mult de 400 mg de cafeină pe zi.

Pentru un calcul simplu, trebuie să avem în vedere că o ceașcă de cafea instant conține 100 mg de cafeină, o ceașcă de ceai are 75 mg, iar o băutură energizantă aproximativ 80 mg.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: