Roverul Curiosity nu a gasit inca forme de viata pe Marte, insa NASA nu renunta la planul de a descoperi viata extraterestra chiar in sistemul nostru solar.

Europa, unul dintre satelitii naturali ai planetei Jupiter, ar putea rezeva o surpriza placuta cercetatorilor. Este un corp ceresc complet inghetat, insa sub crusta de gheata ar putea fi un ocean lichid. Iar aici ar putea trai forme simple de viata, similare microbilor.

De aceea, NASA pregateste o misiune de explorare a Europei, scrie publicatia Popular Science. Astfel, un lander va fi trimis aici in anul 2031, pentru a lua probe de pe suprafata satelitului si din crusta lui inghetata.

Sonda va oferi si informatii despre mediul de aici, pentru ca expertii sa-si dea seama daca poate sustine vreo forma de viata, spune Curt Niebur, cercetator in cadrul proiectului Europa.

Marele proiect de explorare va incepe insa mai devreme, in jurul anului 2020. Atunci NASA va trimite o sonda spatiala, care sa orbiteze in jurul Europei si sa transmita primele informatii.

Suprafata Europei este lovita constant de radiatii puternice, insa in adancul oceanului ar putea exista forme de viata extraterestra, spera cercetatorii.