Acesta ar oferi rezultatele în 39 de minute și la ora actuală este cel mai rapid test PCR (test de reacție în lanț a polimerazei) din lume. Compania care l-a conceput este Bosch și a fost realizat în principal pentru folosirea în centre mobile de testare precum cele din aeroporturi sau de pe autostrăzi.

Pentru a-l dezvolta, Bosch Healthcare Solutions și-a unit forțele cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR, extrem de sensibile. Testele PCR sunt considerate standardul de top al metodelor de testare.

Testul a fost aprobat de Comisia Europeană și este disponibil în Europa, fiind util în diagnosticarea rapidă și precisă, oferirea de tratament adecvat, eliberând presiunea care apasă pe sistemul medical și contribuind la călătorii mai sigure.

Începând din octombrie, Bosch susține că va fi posibilă evaluarea rapidă a cinci probe, în același timp, prin prelucrare automatizată, fără riscuri pentru personalul de laborator și la un ritm de peste 160 de probe pe zi. Până la final de an, compania estimează că va realiza peste un milion de teste.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: