9) Aparitiile unor lumini suspecte deasupra cerului californian in 1896-1897

Putini oameni stiu ca aparitiile misterioase ale OZN-urilor au inceput acum un secol, cand mai multe lumini ciudate au brazdat cerul Californiei timp de un an pana in 1897. Totul a inceput in noiembrie 1886, cand sute de oameni au declarat ca au vazut o lumina mare, ciudata, indreptandu-se spre Sacramento, California, cu o viteza de aproximativ 50 de kilometri pe ora impotriva vantului.

Dupa o saptamana, a fost vazuta din nou, dar de data aceasta deasupra orasului San Francisco. Pana la sfarsitul anului, zeci de rapoarte au fost facute de pe toata coasta Pacificului, starnind panica si confuzie. Dupa aproape doua luni de liniste, obiectul luminos a aparut din nou, dar de data aceasta era mai aproape, iar oamenii au spus ca avea forma unei tigari negre.

Dupa aproape un an in care a speriat toata America, OZN-ul a disparut pentru totdeauna in aprilie 1897. Cazul a fost privit cu scepticism, multi spunand ca a fost doar un scandal mediatic si ca obiectul era doar o nava militara.


8) Aparitia inspaimantatoare din Washington

In 1952 ,o aparitie neobisnuita a speriat populatia din Washington, atunci cand controlori de la aeroport au observat pe radare mai multe obiecte neidentificate luminoase. Dupa aparitia in doua weekenduri consecutive, armata in frunte cu presedintele era decisa sa puna capat acestui incident ciudat printr-un plan numit Robinson Panel. Planul includea cercetarea aparitiilor si compararea lor cu cartea „Proiectul Cartea Albastra”, un jurnal al aparitiilor misterioase vechi de zeci de ani care numara peste 12.000 de rapoarte. Si de data aceasta, autoritatile s-au miscat prea incet si „zecile de luminite albe” cum le-au numit locuitorii au disparut pentru totdeauna.


7) Luminile din Phoenix – 1997

Un alt caz care ramane nerezolvat si care a starnit atentia multor oameni din Phoenix, este cel de pe 13 martie 1997. Timp de 3 ore, locuitorii au observat pe cer multe luminite si o nava cu forma triunghiulara care se misca foarte incet. Autoritatile au incercat sa calmeze oamenii, spunand ca au fost niste exercitii militare si ca luminile erau de la avioanele A-10.

Totusi, au uitat sa explice un singur lucru: nava triunghiulara care zbura mult prea incet pentru a fi un avion si forma ciudata. Orice ar fi fost acea nava, nu si-a mai facut aparitia, iar unii incearca si acum sa descopere despre ce era vorba.


6) Nava prabusita in Kecksburg, Pennsylvania – 1965

Pe 9 decembrie 1965, sute de locuitori din 6 state au ramas uimiti cand o minge de foc rosie a strabatut cerul, apoi s-a prabusit in Kecksburg. In cateva minute, autoritatile au izolat toata zona, dar cativa curiosi au spus ca au vazut un fel de clopot sclipitor ridicat de acolo si transportat in loc secret.

Armata a explicat evenimentul ca fiind prabusirea unui satelit sovietic, trimis in timpul Razboiului Rece pentru a a vedea amplasarea dusmanilor. Totusi, multi oameni sunt de parere ca acea nava nu ar fi nicidecum un satelit, ci un OZN.


5) Incidentul din Mantell - 1948

Probabil ca cea mai misterioasa moarte dupa intalnirea cu un OZN a fost cea a pilotului Thomas Mantell. Pe 7 ianuarie 1948, a primit un raport despre un obiect luminos neidentificat ce se misca suspect deasupra cerului din Kentucky. Imediat s-a urcat in avion si s-a dus sa cerceteze problema dar, dupa o urmarire foarte stransa, pilotul s-a prabusit.

Fortele aieriene au explicat ca totul a fost un accident si ca colonelul a luat prea mare altitudine, a ramas fara oxigen si a lesinat, iar asta a dus la moartea lui. Iar nava neidentificata a fost descrisa ca fiind un balon meteorologic. Adevarul inca nu s-a aflat, dar multi tind sa creada ca o vizita din univers a cauzat acest incident tragic.


4) Rapirea sotilor Hill – 1961

Prima asa-zisa rapire de catre extrateresti inregistrata a fost a sotilor Barney si Betty Hill pe 19 septembrie 1961. Acestia conduceau pe o strada pustie din New Hampshire cand au observat o nava extraterestra, iar dupa nu mai stiu ce s-a intamplat. Timp de cateva ore au lipsit iar dupa incident s-au trezit acasa. C

hiar si dupa cateva saptamani, acestia au mai avut vise cu extraterestri gri in care li se cerea sa faca diferite lucruri ciudate. Doctorii au spus ca acestia au visat secvente dintr-un film cu extraterestri la moda in vremea aceea. Dar totusi unele lucruri au ramas neexplicate.

Nici pana acum nu s-a aflat unde au fost cei doi timp de cateva ore si cum au ajuns acasa.


3) Zborul JAL 1628 – 1986

Probabil cea mai ciudata aparitie a unei nave extraterestre a fost raportata pe 16 noiembrie 1986, in timpul zborului 1628 al liniilor aeriene Japoneze. Timp de 50 de minute, o nava de 3 ori mai mare decat avionul de pasageri a zburat in paralel cu acesta, semanand panica in randul pasagerilor. Pana si cei de la aeroport au declarat ca pe radar au vazut acelasi lucru. Pilotul avionului a povestit tot incidentul presei, iar autoritatile nu au avut nici o explicatie. Incidentul a ramas in istoria zborurilor aeriene.


2) Urmarirea din Belgia – 1990

Acest eveniment este similar cu unul produs la Teheran, acum 36 de ani, cand mai multe nave triunghiulare inchise la culoare au speriat oamenii. De data aceasta data, un fotograf a surprins o nava extraterestra in timp ce zbura deasupra Beligiei. In seara zilei de 30 martie, avioanele NATO au observat mai multe obiecte triunghiulare cu multe lumini ce straluceau pe cerul belgienilor. Navele nu au fost prinse, dar multi locuitori au asistat cu sufletul la gura la urmarirea aeriana. Fotograful Henradi a surprins, pe 15 iunie, o alta nava intr-un incident asemanator.


1) Prabusirea din Roswell, New Mexico – 1947

Nici un alt incident de genul asta nu a facut mai mare valva in presa decat cel din Roswell. In iulie 1947 un fermier pe nume Matt a gasit pe campul lui, la 50 de mile de New Mexico, cateva resturi metalice ale unei farfurii zboratoare, dupa cum a declarat el.

Crezand ca ar putea fi un pericol, acesta a sunat la autoritati, iar armata a venit imediat in zona. Desi au existat numeroase dovezi ale aparitiei extraterestre, armata a negat totul si a tinut secret evenimentul. Militarii au luat toate resturile navei si, dupa un timp, au negat ca a fost vreun eveniment in zona aceea. Din reactiile armatei, populatia a fost sigura ca acolo s-a intamplat ceva.


Desi jumatate din populatie crede ca extraterestrii exista, doar 5% din oameni spun ca au vazut vreodata o aparitie misterioasa. Momentan, nici oamenii de stiinta nu stiu ce sa creada, iar dovezile nu sunt suficiente.