Ceaiul de la ora 5 de pe malurile Tamisei are din ce in ce mai putine secrete de ascuns, mai ales acum cand doi cercetatori de la Cambridgeau reusit sa afle de ce "fluiera" ceainicul cand apa ajunge la punctul de fierbere. In cateva cuvinte, se poate spune ca sunetul este datorat circuitul de aer si "se intampla" in orice structura care merge pe principiul ceainicului, adica sistemul de evacuare al unui automobil sau reteaua de incalzire a unei locuinte.

Concret, mici "rotocoale" de aer cald se invart in interiorul vasului in cautarea unei iesiri, tocmai iesirea producand acel "fluierat". Acele "fuioare" de aer cald sunt in general instabile, precum jetul de apa dintr-un furtun (intrerupt din cauza golurile de aer).

Ross Henrywood si Anurag Agarwal spera ca descoperirea ii va ajuta pe intalatori la repararea retelelor prin care circula agentul termic dar si pe mecanicii auto in depistarea problemelor sistemului de evacuare a automobilului. Cei doi lucreaza acum la prototipul unui uscator de maini cu aer cald, uscator care sa fie mult mai silentios decat cele de acum.