Cercetătorii de la Universitatea Swansea au conceput un plasture care permite vaccinarea prin simpla sa fixare pe piele.

Plasturele este fabricat din silicon și are mai multe ace minuscule, mai subțiri ca un fir de păr. Acestea pot pătrunde prin piele, pentru a elibera vaccinul, dar fără să producă un disconfort, așa cum se întâmplă în cazul unei injecții.

Un alt avantaj al plasturelui este că permite utilizatorului să-și administreze singur vaccinul, fără să fie nevoie de ajutorul unei asistente medicale și fără să fie necesară deplasarea la un cabinet sau centru de vaccinare.

Totodată, pacientul își va putea monitoriza foarte ușor eventualele reacții adverse, pentru că acest plasture trebuie să fie purtat timp de 24 de ore pentru ca administrarea vaccinului să fie eficientă.

Un prototip al acestui plasture va fi disponibil abia în luna aprilie și abia peste câțiva ani va fi lansat pe piață, în urma unor studii clinice, scrie Daily Mail.

Astfel, este puțin probabil ca sistemul să fie folosit în cadrul actualei pandemii de COVID-19, dar poate fi util pe viitor, pentru administrarea altor vaccinuri sau în cazul în care vor exista alte valuri ale pandemiei.

Plasturele vaccin va avea un preț accesibil și va fi foarte ușor de folosit.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: