Update 18 septembrie

SpaceX a anunțat și numele primei persoane care va zburat în jurul Lunii, la bordul noii navete Big Falcon Rocket. Este vorba de Yusaku Maezawa, antreprenor și colecționar de artă japonez.

Bărbatul a cumpărat toate locurile din navetă și spune că va alege 6-9 artiști care îl vor însoți în această călătorie, care va avea loc în 2023. La întoarcerea pe Terra, artiștii vor crea un proiect inspirat de inedita excursie.

SpaceX nu a precizat și suma pe care a plătit-o miliardarul japonez.


Identitatea clientului urmează să fie dezvăluită în următoarele zile. Acesta va călători în jurul Lunii la bordul viitoarei rachete de mari dimensiuni, BFR.

„SpaceX a semnat cu primul său client privat din lume pentru un voiaj în jurul Lunii la bordul rachetei de transport spaţial BFR - o etapă importantă pentru cei care visează să ajungă în spaţiu”, a scris compania pe Twitter, precizând că identitatea clientului va fi dezvăluită luni.

În 2017, SpaceX anunţase că doi pasageri vor fi pleca într-o călătorie în jurul Lunii în 2018, la bordul rachetei sale Falcon Heavy, dar până la urmă această călătorie nu a mai avut loc.

Sursa: Agerpres