Unilever susține că a economisit sute de mii de lire sterline pe an după ce a înlocuit recrutorii umani cu un sistem de inteligență artificială. Reprezentanții companiei au declarat pentru The Guardian că au scutit 100.000 de ore de muncă ale recrutorilor umani prin utilizarea unui sistem de software care analizează interviurile video.

Sistemul scanează expresiile faciale ale candidaților, limbajul corpului și ce fel de cuvinte aleg când vorbesc. Toate aceste date sunt comparate și analizate în raport cu un alt set de date care indică dacă un candidat va avea succes în acel job. Reprezentantul companiei a spus că astfel s-au scutit peste 100.000 de ore de muncă și s-au economisit 1 milion de dolari la nivel global.

„Totuși, este doar una din multe unelte pe care le folosim în sistemul nostru de recrutare. Candidații erau informați dinainte că urmau să aibă un interviu video și că un sistem software îi evalua și li se dădea opțiunea de a refuza acest tip de interviu pentru unul clasic.

Vodafone, Singapore Airlines și Intel sunt printre companiile care folosesc un sistem similar în procesul de recrutare. Cu toate acestea, o mare parte din public este împotriva utilizării AI-ului în luarea unor astfel de decizii, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie.