În China, peștele importat este supus analizelor, fiind considerat o potențială sursă de ifectare cu noul coronavirus.
Oamenii de știință de la South China Agricultural University și Guangdong Academy of Agricultural Sciences au descoperit în urma analizelor efectuate pe bucăți de somon că virusul SARS-CoV-2 poate rezista până la opt zile la temperaturi de 4 grade Celsius, aceasta fiind temperatura la care sunt, de obicei, transportați peștii. În acest fel, chinezii consideră că au găsit explicația pentru cazurile de infectare care au fost asociate cu consumul de somon. 

Autoritățile chineze analizează carnea importată, ambalajele și containerele de transport încă din luna iunie, pentru că le consideră potențiale surse de COVID-19. Chinezii au găsit de mai multe ori virusul pe ambalaje și mâncare. Șase din peste 500.000 de mostre au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus, arată agenția vamală chineză într-un raport recent. 

Cercetătorii avertizează că peștele contaminat cu SARS-CoV-2 poate ajunge foarte ușor dintr-o țară în alta într-o săptămână, servind ca una dintre sursele de contaminare internațională. Pentru a fi transportat în condiții de siguranță, peștele trebuie să fie pus la temperaturi cuprinse între 0 și 4 grade Celsius. 

Sursă foto: Shutterstock


Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: