De câțiva ani încoace, mașinile nu au fost numai rapide, mari, puternice, stabile și ecologice. Ele au devenit și smart, iar tehnologia spectaculosă adusă în interiorul automobilelor a influențat spectaculos prețul final al acestora.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Deloitte, gigantul din audit, care estimează că în prezent 40% din prețul pe care un cumpărător îl plătește pentru o mașină este determinat direct de piesele electronice din automobil. 

Spre exemplu, în urmă cu 20 de ani, când pe piață sistemele pe injecție, ABS și ESP deveneau noul normal în industria auto, acestea reprezentau numai 18% din costul total al unei mașini.

Mai mult, până în 2022, costul pentru componentele electronice de pe o mașină ar urma să se dubleze față de perioada anului 2013, de la 312 dolari la 600 de dolari.

Așadar, cu cât mașinile vor deveni mai smart, cu atât vor fi și mai scumpe, fără să existe în clipa de față un estimat de timp la care costurile se vor putea amortiza astfel încât să vedem automobile și inteligente, dar și accesibile.