Institutul international responsabil pentru numirea planetelor, stelelor si celorlalte corpuri ceresti a anuntat ca publicul, "oamenii obisnuiti", pot veni cu sugestii in botezarea noilor descoperiri. International Astronomical Union, fondata la Paris in 1919, are peste 11.000 de membri in peste 90 de tari si este autoritatea in materie recunoscuta oficial.

In comunicatul oficial emist de IAU se arata ca membrii acesteia sustin implicarea publicului in votarea corpurilor ceresti, procesul de numire urmand sa aiba loc direct sau prin vot. De asemenea, autoritatea a emis si un ghid pentru cei care vor sa se implice in gasirea numelor pentru nou-descoperitele corpuri ceresti.

Numele pe care publicul le poate oferi unei planete sau stea trebuie sa aiba maximum 16 litere, sa fie un singur cuvant usor de pronuntat, sa nu aduca atingere minoritatilor de orice fel si sa nu fie asemanator numelor altor corpuri ceresti. De asemenea, cuvantul ales nu trebuie sa fie ofensator in nicio limba, sa nu duca cu gandul la un brand comercial si sa nu fie numele unui animal de companie.