Oamenii vor arata complet diferit in viitor, pentru a putea supravietui pe alte planete.

Juan Enriquez, cercetator la Universitatea Harvard, spune ca oamenii viitorului vor arata diferit, pentru ca trupurile lor sa se adapteze conditiilor de pe alte planete. Astfel, trupurile noastre vor fi modificate genetic, pentru a ne oferi abilitati deosebite, care ne vor transforma in superoameni, scrie Daily Mail.

Peste aproximativ 100 de ani, corpul nostru va putea lupta cu boli care sunt mortale si celulele se vor repara singure.
Enriquez spune ca doar prin aceste modificari aduse corpurilor noastre vom putea coloniza alte planete si vom scapa de urmatoarea extinctie in masa, care se apropie, sustine cercetatorul.

De aceea, prin modificare genetica oamenii pot dobandi capacitati extraordinare. De exemplu, va fi crescut diametrul neuronilor, pentru ca viteza de reactie sa fie mult mai mare. De asemenea, celulele pot fi invatate sa se repare singure in cazul unor rani sau in urma expunerii la radiatii, iar tesuturile vor elimina eficient toxinele din atmosfera.

Tot prin modificare genetica, oamenii vor scapa de unele boli ereditare, cum este fibroza chistica. Prin urmare, toti copiii se vor naste perfect sanatosi.

Alte scenarii privind viitorul speciei umane prezinta fiinte care sunt o combinatie intre masini si oameni. Nanobotii ar putea fi integrati in corpul nostru pentru a ne spori abilitatile de superoameni, alaturi de editarea genetica.

Pentru a rezista la incalzirea globala, oamenii ar putea deveni mai slabi si mai inalti, iar chipul lor se va schimba radical. Ochii ar putea fi rosii, tenul mai inchis la culoare, iar trupurile vor fi mai puternice si mai rezistente.

Primele schimbari pot sa apara foarte curand

La randul sau, Cadell Last, cercetator la Global Brain Institute, crede ca primele schimbari vor aparea foarte curand, peste zeci de ani. Practic, in jurul anului 2050, prin selectie naturala si accesul la noile tehnologii oamenii se vor schimba foarte mult. Vor trai mai mult, vor face copii la varste mult mai inaintate si vor folosi inteligenta artificiala pentru a rezolva sarcini obisnuite.

Evolutia va fi un salt urias, care va echivala cu trecerea de la maimutele antropoide la oameni, spune el. In viitor, vom putea trai pana la 120 de ani, insa ne vom petrece cea mai mare parte a timpului traind in realitatea virtuala.

Un studiu realizat de platforma xpatjobs.com sustine ca pana in anul 2040 oamenii vor concura cu robotii pentru a obtine anumite slujbe. De aceea, trupul lor va fi nevoit sa se adapteze. Este posibil ca unii sa foloseasca implanturi bionice, care sa le permita sa lucreze la fel de eficient ca un robot.

Altii vor avea serios de suferit, pentru ca trupul lor se va schimba radical. Vor fi mai grasi, vor avea vederea mai slaba din cauza lucrului la calculator si organe sexuale mai mici, pentru ca interactiunea cu alti oameni va fi foarte redusa. In schimb, se vor bucura de un creier mai mare, iar telefoanele mobile si tehnologia Bluetooth vor fi inlocuite cu implanturi in ureche.

Share articol: