Poate ca putini au auzit de Valentin Boanta. E trecut de 30 de ani si isi petrece zilele in inchisoare, pentru ca a facut parte in urma cu cativa ani la un grup infractional cu carduri bancare.

Astazi, el transmite ca s-a indreptat, iar drept dovada ii sta una dintre cele mai apreciate inventii ale anului in lume, un nou tip de bancomat imposibil de fraudat de catre hackeri.

Inventia, inregistrata in anul 2010 la OSIM sub numele "Metoda si sistem de securizare a utilizarii cartelelor cu banda magnetica", denumita de cunoscatori "anti-skimmer" a fost una dintre vedetele anului la a 41-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva, primind Premiul Presei Internationale, dar si atentia celebrelor banci elventiene, interesate sa preia noua tehnologie.

Pe brevetul de inventie, numele lui Valentin Boanta este trecut alaturi de Mircea Tudor si Adrian Bizgar, doi inventatori care au condus acest proiect.

"Am avut bucuria sa fim premiati cu premiul special al presei internationale pentru sistemul de protectie al bancomatelor impotriva furturilor bancare, unde din pacate romanii sunt campioni mondiali si vrem sa demonstram ca tot romanii pot da si solutia."

"Premiul presei este extrem de valoros, e cotat pe locul 6 din 50 de premii speciale.", a declarat partenerul lui Valentin Boanta, Mircea Tudor pentru ProTV, cel care a ridicat alaturi de echipa sa premiul special de la Salonul de Inventii de la Geneva

Mai multe informatii, pe stirileprotv.ro