Arheologii egipteni au fost uimiți când au văzut cât de mare este sarcofagul pe care l-au scos la lumină. Este din granit negru și are dimensiunile 2,7 metri lungime, 1,5 metri lățime și 1,8 metri adâncime. Este cel mai mare sarcofag descoperit până acum în Alexandria, spune Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Antichităților din Egipt.

Și mai interesant este că acest sarcofag nu a mai fost deschis până acum, prin urmare este intact, după cum demonstrează un strat gros de mortar găsit deasupra capacului.

Nimeni nu știe ce vor găsi arheologii în sarcofag, atunci când îl vor deschide, dar ar putea fi vorba de o mumie intactă, îngropată alături de bijuterii și multe alte obiecte prețioase, scrie Live Science.

Alături de sarcofag a fost găsit și un bust din alabastru al unui bărbat, probabil persoana care a fost îngropată aici, dar deocamdată egiptologii nu au alte informații.

Sarcofagul datează din perioada 304-30 î.e.n., după moartea lui Alexandru Macedon, când la conducerea Egiptului se afla dinastia întemeiată de Ptolomeu I. Alexandria era pe atunci capitala Egiptului.

Arheologii nu vor să deschidă deocamdată sarcofagul, de teamă că l-ar putea distruge. Prin urmare, vor folosi sisteme de scanare cu raze X și un computer tomograf, ca să poată vedea în interior. Astfel vor afla ce este acolo și de ce este atât de mare sarcofagul.