Micuța Lily Wilder a zărit o urmă imprimată pe o rocă, ce ulterior s-a dovedit a fi chiar amprenta unui dinozaur, veche de 220 de milioane de ani.

„Se afla pe o piatră de mică înălțime, care îi vine lui Lily până la umăr. Este foarte încântată și nu încetează să se minuneze de cât de grozavă este descoperirea”, a spus mama ei, Sally Wilder, pentru NBC News.

La început, familia a crezut că urma, care are doar 10 centimetri lungime, a fost realizată de un artist. Dar părinții știau și că de-a lungul coastei au mai fost găsite și anterior astfel de „comori” paleontologice, așa că a publicat o fotografie cu descoperirea și în social media.

La scurt timp, Muzeul Național al Țării Galilor a luat legătura cu familia Wilder, iar autoritățile s-au ocupat de conservarea fosilei și de expunerea sa la muzeu. Experții sunt de părere că amprenta a fost, cel mai probabil, lăsată de un dinozaur care avea cam 75 de centimetri înălțime și 2,5 metri lungime, cu toate că e imposibil de identificat exact ce tip de dinozaur a lăsat urma.

„Urma este perfectă și nealterată, este o descoperire minunată”, a precizat Karl-James Langford, unul dintre arheologii care au analizat-o, potrivit Wales Online.

La rândul lor, părinții spun că interesul fiicei lor în ceea ce privește studierea dinozaurilor a crescut odată cu deescoperirea, iar acum fetița este mult mai interesată de povestea acestora.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: