În sarcofag se aflau trei schelete care ar fi aparținut unor nobili sau unor soldați. Cel puțin așa au declarat inițial arheologii, după o examinare sumară a mumiilor.

Una dintre ele părea să aibă chiar și urma unei răni provocată de o săgeată, în craniu (vezi foto). Adevărul este însă altul, și-au dat seama experții, după cercetări mai detaliate.

Astfel, ei au aflat sexul și vârsta celor trei persoane care au fost îngropate în sarcofag. Nu este vorba de trei bărbați, ci de o femei care avea în jur de 20 de ani, un bărbat care avea aproximativ 30 de ani și un alt bărbat, care avea 40 de ani.

Acesta din urmă avea o înălțime de 1,81 cm, fiind considerat foarte înalt pentru un egiptean din acea perioadă.

Unul dintre bărbați avea într-adevăr o gaură în craniu, dar aceasta nu a fost provocată în luptă. Este urma unei trepanații, o intervenție chirurgicală care a fost făcută pentru a elibera presiunea acumulată în interiorul cutiei craniene și pentru a reduce inflamația creierului.

Urmele prezente pe craniu arată că bărbatul a mai trăit un timp după această procedură radicală. Egiptologii știu că medicii din Egiptul antic practicau trepanația, deși nu au fost găsite foarte multe mumii cu urme de acest fel.

Arheologii vor face mai multe analize și teste la tomograf, ca să afle mai multe detalii despre cele trei schelete, inclusiv dacă erau rude.

Din păcate, sarcofagul s-a umplut cu apă din canalizare, care a dus la descompunerea mumiilor, astfel încât acestea nu s-au păstrat prea bine.

Au fost găsite însă mici plăcuțe din aur și obiecte care ar putea indica faptul că bărbații au fost soldați. Dovezile arheologilor arată că cele trei persoane au fost îngropate separat, nu în același timp.