În 2017, Tim Cook, CEO Apple, anunța că gigantul american lucrează la un proiect pe care l-a descris ca fiind „mama tuturor proiectelor de inteligență artificială” văzute până în prezent.

Dacă în ultimii 2 ani Apple a intrat puternic pe piața de sănătate, prin primul ceas inteligent cu EKG recunoscut de autoritățile medicale din SUA, și cu noul Apple Card prin care Apple atacă piața de banking, în viitor trebuie să ne pregătim pentru prima mașină smart de la Apple.

Compania americană a recunoscut că lucrează la un astfel de proiect, denumit momentan Titan, despre care analistul Ming-Chi Kuo sugerează l-am putea vedea live undeva între 2023 și 2025.

Luna aceasta, Apple l-a angajat pe Michael Schwekutsch, un inginer de top de la Tesla, care a venit alături de un fost designer de la Tesla, Andrew Kim.

Cât ar costa o astfel de mașină de la Apple? Potrivit lui Kevin Clark, CEO la Aptiv, o companie de mașini autonome, prețul pentru software și hardware al unui astfel de automobil se ridică de la 70.000 de dolari până la 150.000 de dolari.

Foto: Inverse


Urmarește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: