Draganflyer X6, un aparat cu sase motoare controlabila de la distanta, pregatita sa zboare la 500 de metri inaltime si cu o autonomie de 30 de km/h, este una dintre dronele aflate in slujba universitatilor, agentiilor federale, ba chiar si a politiei. Cei care o folosesc spun ca ajutorul oferit de aceasta este foarte mare, politia sustinand, chiar, ca este de mare ajutor in dezlegarea crimelor.

Pe de alta parte, asemenea aparate, nu mai ieftine de 20.000 de dolari, sunt in vizorul mai multor organizatii care lupta pentru protectia drepturilor civililor, principala "vina" fiind incalcarea drepturilor la viata privata". Conform planurilor, dronele ar urma sa fie fabricate in serie avand in vedere ca, din 2015, autoritatea aeronautica din Statele Unite ar putea lasa "la liber" folosirea lor.


Modelele folosite de armata americana sunt mult mai performante, acestea putand identifica obiecte precum pantofii de la o inaltime de 20.000 de metri. Costul uneia ar putea ajunge la un milion de dolari. Statele Unite lucreaza si la constructia unor nave care a putea functiona pe post de portavioane pentru dronele militare.