Maria Luciana Axente, responsabilă pentru programele de inteligență artificială din cadrul companiei de consultanță Price WaterhouseCoopers (PwC), a fost inclusă pe lista celor 30 de „guru ai inteligenței artificiale” (AI) din Europa. Articolul a fost publicat de publicația britanică Sifted, susținută de Financial Times și dedicată startup-urilor și tehnologiei.

Maria Luciana Axente conduce programul AI for Good al PwC, pentru utilizarea responsabilă și etică a inteligenței artificiale.

„Am crescut într-un mic sat din Transilvania, România, iar Star Trek și Star Wars au fost fereastra mea către viitor și o lume în care tehnologia contribuie la dezvoltarea omenirii”, spunea Maria Axente, pentru organizația britanică We Are Tech Women, care, la rândul său, a nominalizat-o pe o listă scurtă a liderilor-femei din domeniul tehnologiei.

Jurnaliștii britanici îi îndeamnă pe cei pasionați de domeniul AI să urmărească profilurile de Twitter ale celor 30 de specialiști europeni.

„Nu e întotdeauna ușor să găsești pe Twitter aceste persoane, așa că Sifted a selectat o listă practică a acestor guru ai inteligenței artificiale, pentru a-i urmări. Ei postează lucrări academice, oportunități de angajare, noutăți din AI și alte informații care pot fi greu de găsit printr-o simplă căutare pe Google”, potrivit Sifted.