Înotătorii au remarcat prezența unor specii de pești nemaivăzuți până de curând în acea regiune.

Este vorba de niște pești mici, cu dungi albe și negre. Prezența lor în apele din zona Californiei este neobișnuită, pentru că acești pești provin din zona Japoniei.

Nu sunt însă sigura specie marină care a ajuns la o distanță atât de mare. Un studiu recent a identificat aproape 300 de specii marine japoneze, care au ajuns în largul coastelor Statelor Unite.

Singura explicație pentru această „migrație” neobișnuită este că aceste ființe au fost aduse de valul tsunami care a lovit Japonia în anul 2011, în urma unui cutremur cu magnitudinea 9.

Peștii dungați au fost observați în Golful Monterey începând cu anul 2014, scrie Daily Mail. Însă ei se aflau acolo, probabil, de mai mulți ani.

Valul uriaș a adus din Japonia foarte multe animale marine, vii, dar și moarte, plus o cantitate foarte mare de deșeuri.
Acestea este cea mai mare mutare transoceanică de acest fel documentată vreodată.

Resturi aduse de tsunami au fost observate în vestul coastei SUA încă din anul 2012.

Din fericire, speciile aduse de valul gigant nu sunt periculoase pentru ecosistemul local. Asta deoarece temperatura apei de aici este mai rece ca în regiunea lor de origine, iar peștii, deși supraviețuiesc, nu se vor putea reproduce.

Pe lângă pești, cercetătorii au identificat și 289 de specii de nevertebrate originare din Japonia.