In anul 2003, fizicianul si inventatorul roman Aurel Enache a venit in fata colegilor sai de breasla cu o idee noua. Numele inventiei este destul de incalcit pentru cei care nu au avut niciodata contact cu asa ceva: Instalatie pentru tratarea unui combustibil in vederea cresterii puterii calorice.

Scopul acestei inventii este unul revolutionar, modul in care functioneaza este greu de explicat fara sa ne pierdem in termeni care nu sunt la indemana oricui, insa ideea de baza ar putea reprezenta o solutie pentru una dintre cele mai importante probleme ale epocii pe care o traim: putere mai multa cu combustibil mai putin. Iar reactiile internationale, asa cum era si de asteptat, dar si interne, au fost pe masura.

INVENTATORUL PE CARE EUROPA IL PREMIAZA DE 5 ANI PENTRU ACEASTA INVENTIE

aurel enache inventie - 9

Daca in 2003, inventia sa era gata, pentru Aurel Enache a durat 5 ani s-o testeze si s-o puna la punct, iar munca depusa s-a vazut imediat in aplauze si recunostinta pe plan international. A strans decoratii, premii internationale si laude din toate colturile lumii, in 2008 la Hanovra, Paris, Bucuresti si Bruxelles, iar in 2009 la Geneva.

Aurel Enache a strans in paralele si numeroase premii si decopratii, precum Inventika 2008 sau premiul special pentru enegie "INNOVA ENERGY" din partea Ministerului Energiei din Belgia, pentru ca in 2009 sa fie premiat special de catre Asociatia Inventatorilor Polonezi, la salonul de inventii de la Geneva.

Tot la Geneva, insa anul acesta, inventatorul roman s-a numarat printre cei 32 de castigatori care au reprezentat romania, strangand cu inventia sa, "instalatia pentru tratarea unui combustibil in vederea cresterii puterii calorice", premiul special din partea Moscovei, dar si medalia de aur.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro