Pe "hartie" arata ca un tradafir care a inflorit, in realitate este un uragan atat de mare incat depaseste ceea ce s-a intamplat in intreaga istorie (inregistrata stiintific) a Pamanatului. NASA a reusit sa surprinda una dintre furtunile de pe "planeta cu inele", dimesiunile find cu adevarat imense (de 20 de ori mai mare decat centrul celui mai violent fenomen extrem de pe Terra.

Cassini, sonda spatiala trimisa de NASA, a masurat viteza uraganului, norii de la exteriorul acestuia deplasandu-se cu amenintatoarea viteaza de 150 de metri pe secunda. Masuratorile dar si celelalte studii ar trebui sa ajute oamenii de stiinta sa afle mai multe despre uraganele de pe Pamant.

Oamenii de stiinta au studiat fenomenul cu mare atentie si au ajuns la concluzia ca uraganul de pe Saturn are o viteza de miscare superioara fenomenelor care au loc pe Terra, asemanarea constand in faptul ca furtunile iau ca "punct de reper" polul nordic al planetei. Diferenta consta n faptul ca, in timp ce pe Pamant uraganele se misca destul de mult, cele de pe Saturn sunt prea "lenese" sa faca acelasi lucru.