Tinerii copii din ziua de astazi sunt mai sanatosi si mai fericiti decat cei din urma cu un deceniu, asa-numita "Generatie Facebook" fiind mai activa fizic si probabilitatea consumului de alcool sau al intimidarii din partea altor persoane fiind mai mica.

Un studiu coordonat la nivel international de Universitatea St Andrews din Marea Britanie a urmarit obiceiurile si gradul de fericire al copiilor intre 11 si 15 ani in peste 40 de tari din intreaga lume pe parcursul a 16 ani (1994-2010).

Conform studiului, publicat de catre The European Journal of Public Health, a crescut din partea adolescentilor consumul de fructe si legume, adolescentii fiind activi in fiecare zi, au grija de igiena, se lovesc mai putin, au o sanatate excelenta, au relatii intime protejate si considera ca e mai usor sa discute cu parintii subiecte importante.

Cercetatorii au descoperit un declin in ceea ce priveste numar tinerilor ca beau alcool saptamanal, sunt victimele intimadrilor, in timp ce numarul celor care fumeaza tigari normale sau cu marijuana este in scadere.

Conform cercetatorilor care au alcatuit acest raport, desi multi, daca nu chiar majoritatea adolescentilor din Europa si SUA ofera aspecte pozitive, inca nu este nivelul recomandat pentru o viata sanatoasa. In Cehia, Danemarca, Italia, Lituania, Rusia, Scotia, Slovenia, Elvetia si in Statele Unite, mai putin oameni au fost activi fizic in fiecare zi in 2010 fata de 2002.

Raportul sugereaza ca desi imaginea per-total optimista este surprinzatoare avand in vedere ca multe tari au trecut printr-o criza economica in ultimul deceniu, se vede ca faptul ca au fost implementat in multe tari in aceasta perioada politici si actiuni pentru sanatatea publicului.

Sursa