Persoanele care folosesc serviciul Google Maps cu regularitate au remarcat fara indoiala faptul ca hartile prezentate de aceasta aplicatie prezinta date diferite la care au fost captate imaginile.

Problema poate fi remediata usor prin comanda "zoom" sau prin trecerea in modul de observare Streetview. Cu toate acestea, pana acum, cu cateva mici exceptii, utilizatorii nu aveau posibilitatea de a inainta pe firul istoriei si de a vizualiza anumite zone la o data precisa.

Google TimeLapse

Aplicatia Timelapseremediaza partial aceasta omisiune afisand harti intocmite intre 1984 si 2012, intr-o animatie realizata imagine cu imagine, care permite vizualizarea felului in care a evoluat planeta.

Pentru acest proiect, Google s-a asociat cu US Geological Survey (USGS), NASA si grupul TIME. Proiectul, care combina peste 2 milioane de imagini colectate de satelitii din gama Landsat, creeaza astfel o animatie a planetei si a evolutiei sale intre anii 1984 si 2012.

Google TimeLapse

Nu toate zonele incluse in proiect beneficiaza de aceeasi rezolutie a imaginilor, insa anumite puncte sunt foarte bine prezentate de TimeLapse. Printre acestea se numara anumite orase din desertul american, insulele artificiale din Dubai si topirea gheturilor nordice, asociata incalzirii globale de pe Terra.

Fiecare an este reprezentat printr-o imagine de 1,78 terapixeli pentru intregul Glob, insa Google lasa fiecarui internaut placerea de a descoperi zonele care au evoluat cel mai mult pe parcursul ultimilor 28 de ani.

Google TimeLapse

Google TimeLapse

Google TimeLapse

Google TimeLapse