Autovehiculul Curiosity, trimis recent pe Marte, ar putea fi urmatoarea tinta a hackerilor de la Anonymous. Gruparea si-a castigat faima prin spargerea mai multor site-uri, precum cel al Visa sau cele apartinand guvernului Statelor Unite, pentru a protesta impotriva arestarii fondatorului Wikileaks, Julian Assange.

O companie de securitate a identificat un mesaj postat pe un canal de chat de catre un utilizator ce folosea pseudonimul "MarsCuriosity". Acesta cerea sfaturi despre sistemul folosit de NASA pentru a comunica cu roverul Curiosity.

Hackerul cauta pe cineva din orasele spaniole Madrid sau Canbarra care sa-l ajute sa izoleze semnalul de comanda folosit pentru roverul trimis recent pe Marte. MarsCuriosity era interesat de frecventa prin care comunica NASA cu Curiosity.

Compania de securitate Flashpoint a identificat joi mesajul postat pe canalul AnonOps de pe IRC (Internet Relay Chat), folosit deseori de catre membrii gruparii Anonymous. Cu toate acestea, mesajul ar putea fi o gluma sau chiar o diversiune a autoritatilor impotriva hackerilor, scrie cotidianul britanic The Daily Mail.