În cadrul unui interviu acordat revistei „The Economist”, Ren Zhengfei, directorul executiv al Huawei și fondatorul companiei, a declarat că producătorul chinez ar putea vinde sau licenția tehnologia 5G unor cumpărători occidentali. 

În acest fel, autoritățile americane nu vor mai fi așa de îngrijorate de poziția dominantă a Huawei pe piața tehnologiei 5G.

De asemenea, Huawei va putea demonstra că echipamentele sale hardware nu sunt folosite pentru spionaj, așa cum se tem oficialii americani. Asta deoarece compania care va cumpăra tehnologia 5G de la Huawei va putea să modifice codul sursă și astfel să blocheze accesul chinezilor la echipamente.

Dacă Huawei va recurge cu adevărat la această soluție și va licenția tehnologia 5G către alte companii, pe piață vor apărea noi concurenți, care se vor bate pentru supremație cu giganții Ericsson, Nokia și Cisco. 

Dacă va lua această decizie, producătorul chinez va separa în mod clar activitatea sa de operator în telecomunicații de producția hardware. În plus, licențierea tehnologiei va aduce profituri importante pentru Huawei.

Huawei a fost trecută de administrația Trump pe lista neagră în luna mai, pe motiv să reprezintă o amenințare pentru securitatea SUA. Asta împiedică acum companiile americane să mai colaboreze cu producătorul chinez.

De aceea, Huawei va lansa cel mai recent telefon cu Android – Mate 30 – fără unele dintre aplicațiile cheie ale Google, inclusiv YouTube, Maps și Play Store.

Potrivit BBC News, producătorul va preinstala suita de software Huawei Mobile Service pe telefonul Mate 30, oferind astfel alternative la produsele Google.

Sursa foto: iStock