Huawei aduce și anul acesta, la București, caravana Huawei Roadshow, în care prezintă progresele tehnologice din domeniul 5G. 

Tehnologiile de vârf prezentate sunt reunite într-un cadru special, în interiorul unui camion personalizat. De data aceasta, vedeta prezentării este tehnologia 5G. 

Țara noastră este cunoscută la nivel global pentru infrastructura sa de internet. An de an, România este între primele țări din lume când vine vorba de viteze de acces la internet, cu prețuri scăzute din partea furnizorilor de Internet.

Aspectul infrastructurii internetului din România este unul apreciat de către Huawei, mai ales prin prisma potențialului de digitalizare a țării.

De-a lungul anilor, compania și-a consolidat poziția în domeniul 5G, fiind singura capabilă de a oferi sisteme 5G end-to-end clienților săi. Asta permite oferirea unor soluții integrate, eficiente și performante.

Ca lider în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea 5G, Huawei a dus la bun sfârșit teste de dezvoltare interoperabilă (IODT) cu producători de cipuri, terminale și rețele.

Mai mult, compania s-a poziționat ca lider în cursa 5G, fiind prima care a lansat un cip comercial 5G, modelul Balong 5G01, dar și primul router 5G, care respectă standardele 3GPP Release 15. 

Noua tehnologie 5G va transforma radical modul în care folosim tehnologia în viața de zi cu zi.  Spre exemplu, jocurile în cloud vor deveni ceva obișnuit pentru toată lumea, pentru că experiența de joc va fi una categoric superioară, datorită vitezei mai mari a internetului și a latenței extrem de reduse.

De asemenea, vom putea folosi calculatoare și laptopuri cu procesoare mai puțin puternice și cu un spațiu de stocare mai redus, pentru că toate datele noastre vor fi stocate în siguranță în cloud.

Nu vom mai avea nevoie de gadgeturi extrem de performante, pentru că vom accesa datele, clipurile sau jocurile prin streaming, astfel încât aparatele nu vor mai fi foarte solicitate, pentru că nu trebuie să stocheze totul în memorie.

Datorită vitezei mult mai mari pe care o vom avea la internet prin conexiunea 5G, ne vom bucura mai mult de un meci de fotbal, spre exemplu, atunci când îl urmărim online: vedem cele mai tari faze ale jocului chiar atunci când au loc, ca și când am fi pe stadion, nu cu un delay de câtave secunde.

În plus, realitatea virtuală și realitatea augmentată vor deveni mai accesibile. Există deja multe gadgeturi care oferă jocuri și aplicații AR sau VR, dar acestea sunt destul de scumpe.

Dar, dacă jocurile vor putea fi accesate prin streaming, din cloud, atunci ochelarii speciali VR nu vor mai avea nevoie și de un procesor puternic, ci doar vor reda imaginile. Prin urmare, vor fi mult mai ieftini.

Alte aplicații ale tehnologiei 5G vizează telemedicina: consultații medicale la distanță sau intervenții chirugicale care pot fi realizate cu ajutorul realității augmentate, care asigură mai multă precizie procedurilor.
 
Rămâne de văzut când vor deveni disponibile rețelele 5G în România. 

Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus:


Share articol: