NASA a arătat că imaginea este compusă din peste 1.000 de fotografii realizate în perioada vacanţei de Ziua Recunoștinței - 2019 şi asamblate în lunile care au urmat, ajungându-se la o rezoluție totală de 1,8 miliarde de pixeli.
O cameră instalată pe roverul american a utilizat lentilele sale telescopice pentru a produce imaginea. Curiosity s-a bazat şi pe lentilele sale cu unghi mediu pentru a obţine o rezoluţie mai mică, o panoramă de 650 de milioane de pixeli, ce include puntea roverului şi braţul său robotizat.

„Când cei mai mulţi din echipa noastră erau acasă şi savurau curcanul de Ziua Recunoștinței, Curiosity a produs acest adevărat deliciu pentru privirea noatră. A fost pentru prima dată pe durata acestei misiuni când ne-am dedicat operaţiunile pentru a obţine o imagine panoramică la 360 de grade”, a declarat Ashwin Vasavada, coordonator al misiunii Curiosity.

Imaginile prezintă regiunea „Glen Torridon”, de lângă lângă Muntele Sharp explorat de roverul Curiosity. Acesta a avut nevoie de peste şase ore şi jumătate, timp de patru zile, pentru a realiza acele imagini individuale. Pentru a se asigura că roverul dispunea de o lumină consistentă, inginerii americani au limitat perioada de fotografiat la un interval cuprins între orele marţiene 12:00 şi 14:00 în fiecare zi.