Detaliile furnizate de camera de pe Statia Spatiala Internationala pe 30 mai ne dau ocazia sa vedem cum este viata in capitala Coreei de Nord, Phenian.

Putini straini au acess in acest oras, iar cei care primesc aprobarea sa o viziteze sunt mereu insotiti de oficiali si nu pot vedea adevarata fata a regimului comunist de la Phenian.

Cadrele surprinse din satelit sunt atata de clare incat putem vedea in detaliu cladirile si chiar trecatorii care merg pe strada, scrie Daily Mail. Se pot observa insa foarte putine masini.

In imagini apar mai multi oameni care merg in zona Palatului Soarelui Kumsusan, unde sunt ingropati fostii lideri nord-coreeni.

Sunt de asemenea vizibile mai multe monumente: Ambasada Chinei, Parcul Kaeson Youth, stadionul KIm Il-Sung, Arcul de Triumf. In apropiere se mai observa un water park si un delfinariu.

Camera Iris, care a surprins aceste cadre, se afla in zona care apartine Rusiei de pe Statia Spatiala Internationala. Imaginile de acest fel sunt folosite de multe ori, pentru a monitoriza traficul in anumite orase sau pentru a observa schimbari ale reliefului, de exemplu despaduriri. Camera apartine insa companiei UrtheCast, un proiect in care sunt implicate 15 tari.