Observata la inceputul acestui an, imaginea cu bizara structura de la Polul Sud a dat deja nastere la numeroase ipoteze controversate.

Cea mai discutata pe forumuri ia in calcul existenta unei civilizatii antice necunoscute, care ar fi construit acolo o cladire, scrie Daily Mail.

Structura care se poate vedea din satelit are un diametru de aproximativ 120 de metri si forma ovala.

Este adevarat ca in trecut clima pe Terra era diferita, insa niciodata nu au existat conditii bune de locuit in Antarctica. Regiunea este acoperita de gheata de 23 milioane de ani, prin urmare este putin probabil ca aici sa fi putut evolua candva o civilizatie avansata, spune geologul Robin Andrews, pentru IFL Science.

Zona in care se afla bizara structura, Antarctica de Est, este unul dintre cele mai reci si neprimitoare locuri din lume. Nu exista resurse naturale, aici fiind un adevarat desert de gheata.

Prin urmare, nu exista deocamdata o explicatie pentru ceea ce vedem in imagine. Singura varianta acceptata de cercetatori este ca in fotografie apar niste formatiuni geologice mai neobisnuite, nicidecum o cladire.