Daca pana acum, imprimantele 3D au fost folosite doar pentru constructia figurinelor de plastic, oamenii de stiinta au descoperit o cale de a construi de la zero o ureche, doar cu ajutorul unei astfel imprimante.

Urechea bionica este formata din silicon, celule de la un vitel si mici insertii de argint, care formeaza o antena micuta.

Ca orice antena, si aceasta poate receptiona semnale radio, pe care le transforma ulterior in sunete.

Pentru moment, urechea 3D nu indeplineste toate caracteristicile pentru a inlocui urechea umana, relateaza Daily Mail, citat de stirileprotv.ro 

In urma unor cercetari ulterioare, tehnologia va putea fi folosita de pacienti pentru imbunatatirea auzului. Inventia fost folosita, in principiu, pentru a dezvolta noi metode de a combina electronica cu materialul biologic.

Dupa printare, urechea este moale si translucida, fiind necesara o cultivare timp de 10 saptamani pentru a da posibilitatea celulelor organice sa se multiplice.

In urma acestui proces, urechea 3D dezvolta o culoare asemanatoare cu cea a pielii umane, formand un tesut mai tare in jurul antenei.

Ceea ce am realizat a fost mai mult o dovada de ce se poate construi cu o imprimanta 3D”, a declarat Michael McAlpine, profesorul care a condus echipa de cercetatori.

Acesta a mai demonstrat cum antenta atasata de ureche poate receptiona orice semnal radio, transformandu-l in sunet.