Potrivit experților care au publicat o lucrare în revista Frontiers in Neuroscience, pariul acestora este că în următorii 20 sau 30 de ani mintea umană se va putea conecta direct la un computer, cu ajutorul nanotehnologiei și inteligenței artificiale, două domenii care au evoluat enorm în ultimii ani.

„Nanodispozitivele pe care le vom dezvolta ar putea naviga prin sistemul circulator uman, ajungând până în celulele creierului. De acolo, ar putea transmite wireless informații într-un cloud”, explică Robert Freitas Jr., autorul studiului.

Potrivit lui Freitas, „o flotă întreagă de nanoboți” va fi integrată în creierul uman. Astfel, nanoboții vor deveni legătura dintre mintea umană și supercomputere.

În acest fel, informația va circula și va putea fi descărcată direct, ca în seria SF „Matrix”. Practic, informația va fi transmisă wireless între creier și o rețea de computere de tip cloud, în timp real.

De asemenea, va fi posibilă conectarea mai multor creiere, într-o rețea care va forma „un supercreier global”, astfel încât informația și gândurile vor circula direct între oameni.

Un prim experiment în acest sens a avut deja loc: BrainNet. Specialiștii au reușit să conecteze mintea mai multor subiecți, care au comunicat telepatic între ei pentru a putea să aranjeze corect piesele într-un joc de tetris, scrie Daily Mail.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: