Un nou ciclu solar înseamnă că Soarele va deveni mai activ, vor fi mai multe erupții solare, iar sistemele noastre GPS, dar și astronauții aflați pe orbită ar putea fi afectați de creșterea nivelului de radiații.

Ar putea avea loc chiar și furtuni electromagnetice puternice pe Pământ, provocate de erupțiile solare masive, avertizează experții NASA, care recomandă autorităților să ia măsuri și să fie pregătiți.

Un ciclu solar durează câte 11 ani, perioadă în care activitatea Soarelui este mai intensă sau mai redusă.

Aceste fenomene determină un anumite specific al vremii solare, care poate influența și planeta noastră, provocând furtuni electromagnetice. Deși activitatea Soarelui este monitorizată de foarte mult timp, chiar și acum anumite procese care au loc în interiorul stelei noastre sunt greu de înțeles și de explicat.

Minimum solar, care a marcat finalul ciclului anterior, a fost înregistrat în decembrie 2019, perioada în care activitatea Soarelui a fost foarte redusă.

Acum, odată cu începerea noului ciclu, trebuie să ne așteptăm la numeroase erupții solare și ejecții de masă coronală, prin care Soarele aruncă materie, energie și radiații în spațiu.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: