Huffington Post / La ora 23.59 in data de 30 iunie, vom trece din nou printr-o experienta rara - un minut va dura mai mult de 60 de secunde. In 2012, ultima data cand s-a intamplat asta, mai multe site-uri precum Reddit sau LinkedIn au 'inghetat', calculatoarele neputand sa faca fata secundei in plus.

Daniel Gambis, directorul Serviciului de Rotatie al Pamantului, o parte din IERS (International Earth Rotation and Reference Systems Service), si cel responsabil cu deciderea momentului in care are loc acest eveniment, sustine ca sistemul are lacune.

"Problema este cu sincronizarea dintre calculatoare. Ele reusesc sa desluseasca anumite lucruri, dar uneori poate dura cateva zile. Ultima modificare, pe 30 iunie 2012, a fost turbulenta pentru multe servere de Internet - sistemul de rezervare al companiei aeriene din Australia, Qantas, a picat pentru cateva ore" le-a spus celor de la Phys.org.

ecunda in plus este o adaugire ceruta de IERS pentru a se asigura ca ceasul atomic este sincronizat cu rotatia Pamantului si are loc atunci cand exista o diferenta de 0.9 secunde intre Ora Universala Coordonata si aceasta.

Din 1972, secunda in plus a fost folosita de 25 de ori.