Companiile petroliere ataca producatorii de masini electrice submineaza efortul depus de acestea pentru un mediu mai curat, o spune chiar fondatorul site-ului de plati online PayPal, actualmente director executiv la Testa una dintre firmele care produc "automobile verzi". Elon Musk invinuieste producatorii de carburanti de dezinformare pentru ca publicul sa ramana la mijloacele de transport "clasice".

Mai mult, omul de afaceri asemuieste campania agresiva a petrolistilor cu lobby-ul facut de producatorii de tigari care spuneau ca nu tutunul e cauza bolilor grave ale fumatorilor. Musk sustine ca si daca oamenii de stiinta sunt de acord in proportie de 90% cu vehiculele electrice, oamenii din industria petroliera fac tot posibilul sa distorsioneze adevarul.

Tesla a vandut peste 14.000 automobile electrice de lux in Statele Unite in 2012 cu pretul de 62.400 de dolari per bucata. Executivul companiei sustine ca noua masina, numita Gen3 in stadiul de proiect, va costa in jur de 55.000 de dolari. Presedintele american Barack Obama a spus in discursul despre starea natiunii din 2011 ca pe strazile americane va trebui sa circule un milion de masini electrice pana in 2015.