Animalele sunt perfect sanatoase, fizic si psihic, sustin cercetatorii, iar procesul se poate relua la nesfarsit, relateaza Daily Mail, citat de stirileprotv.ro

Clonarea ar putea fi o solutie pentru "fabricarea" de animale care sa ofere carne sau lapte de calitate foarte buna, explica medicul Teruhiko Wakayama.

Experimentul a inceput in urma cu 8 ani si a insemnat pana acum 25 de runde de clonari succesive ale unui singur exemplar.

Tehnica este cea folosita in 1997, cand a fost clonat primul animal, oaia Dolly.

Clonarea se realizeaza relativ simplu: se scoate materialul genetic dintr-un ovul nefecundat si se inlocuieste cu nucleul provenit dintr-o celula adulta a animalului care va fi clonat.

Embrionul care va rezulta astfel va fi o copie exacta a animalului care a donat nucleul.

Pana acum insa, oamenii de stiinta nu au putut clona animalele mai mult de sase ori succesiv, din cauza erorilor genetice care apareau dupa mai multe rude de copiere.

Pentru a scapa de aceasta problema, japonezii au adaugat celulei clonate un element chimic numittrichostatin.

Toti soarecii obtinuti in laborator au fost fertili si au nascut pui sanatosi. Clonele au trait 2 ani, la fel de mult ca exemplarele concepute natural.

Medicul Wakayama a atras atentia presei inca din anul 2008, cand a clonat soareci care fusesera congelati timp de 16 ani.