Acesta nu a dezvăluit cât vor costa biletele, spunând doar că cei care își vor manifesta dorința de a cumpăra unul și vor completa formularul de pe site-ul companiei vor primi mai multe detalii.

În clipul acestui anunț Bezos apare ieșind din capsula New Shepard, după unul dintre testele realizate de curând. Acesta conduce prin deșertul din Texas, locul din care va fi lansată racheta Blue Origin. Aceasta este realizată în așa fel încât să transporte până la șase oameni simultan dincolo de limitele Terrei, ajungând la altitudini de peste 100 kilometri. Capsula petrece 10 minute în stare de imponderabilitate înainte de a se întoarce spre Terra, iar aterizarea este gestionată și prin intermediul unui set special de parașute care ar trebui să fluidizeze impactul cu Pământul.

O altă companie care urmărește să transporte oameni în spațiu în scop turistic este Virgin Galactic, ce a vândut aproximativ 600 de bilete la un preț situat între 200.000 și 250.000 de dolari fiecare, cu toate că reprezentanții se așteaptă ca acestea să crească substanțial odată cu primele zboruri comerciale. În trecut, Bezos a declarat că Blue Origin va realiza aceste călătorii în spațiu la un preț similar cu cel al competitorilor. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: