Pentagonul a cheltuit o suta de mii de dolari pentru a afla raspunsul la intrebare. Institutia a organizat un atelier de dezbatere privind modul in care religia crestina s-ar putea aplica in cazul unor civilizatii extraterestre. Proiectul a fost realizat anul trecut si se numea chiar asa: “S-a jertfit Iisus si pentru klingonieni?”.

Americanii au mai cheltuit 300 de mii de dolari ca sa afle ce culoare au penele pasarii preistorice Archeopterix, si alte zeci de mii de euro pentru o aplicatie de smartphone care sa-i invete pe oameni sa-si planifice mai bine pauzele de cafea.

Toate aceste informatii reies dintr-un raport recent al Congresului American, care exemplica proiectele incredibile pentru care Pentagonul a cheltuit sume colosale in ultimii ani. Nu au legatura cu siguranta nationala, si nici cu combaterea terorismului.

Republicanii cer reduceri drastice in bugetul Pentagonului, avand in vedere criza economica mondiala. Ei vor personalului prin renuntarea la 200 de generali si amirali si la 800 de angajati. Reducerile obtinute astfel ar fi de 800 de milioane de dolari in urmatorii 10 ani, potrivit StirilePROTV.ro