Post traumatic stress disorder (PTSD) sau dependentele por fi vindecate daca medicamentele care pot sterge parti din memoria umana vor da rezultate bune la testarile pe care le fac medicii. Testarea vine la scurt timp dupa o cercetare efectuata de oamenii de stiinta de la University of Washington.

Unul dintre medicamentele pentru tratarea PTSD este SR-8993, incercat deja pe cobai. De asemenea, se testeaza si Latrunculin A despre care se crede ca poate "sterge" evenimente din memorie la cateva zile dupa ce acestea au avut loc. Ideea stergerii amintirilor din memorie a fost subiectul filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", unde Jim Carrey si Kate Winsley s-au "sters" unul pe altul din memorie cu ajutorul unor medicamente.

Oamenii de stiinta spera ca cercetarile vor ajunge la ceea ce doresc sa obtina: felul in care neuronii "codeaza" fiecare amintire. Odata rezolvata aceasta dilema, se crede ca tratarea oamenilor cu amintiri ale unor evenimente traumatizante va fi mult mai usoara.