Sonda spatiala Voyager 2, care se afla acum in afara sistemului nostru solar, a fost implicata intr-un incident straniu in urma cu 6 ani. Nici acum oamenii de stiinta nu au o explicatie pentru ce s-a intamplat atunci. Pe 22 aprilie 2010 a aparut o eroare in sistemul de comunicatii al sondei spatiale, ca si cand un hacker ar fi interceptat aparatul, pentru a transmite un mesaj.

Astfel, o singura cifra din codul binar al sistemului a fost inlocuita: 0 a fost inlocuit cu 1. Expertii de la NASA spun ca nu poate fi vorba de o simpla eroare, deoarece sistemul computerizat de la bordul sondei Voyager 2 s-a comportat ca si cum cineva l-a interceptat si a vrut sa transmita un mesaj.

Totusi, la momentul incidentului Voyager 2 se afla la o distanta de aproximativ 16 miliarde de kilometri de Terra, prin urmare este imposibil ca interceptarea sa fi fost facuta de cineva de pe Pamant.

Asadar, au vrut extraterestrii sa ne transmita vreo informatie prin intermediul Voyager 2? Sonda spatiala poarta la bord un "disc de aur", care contine imagini si sunete de pe planeta noastra, un mesaj pe care vrem sa-l transmitem unor civilizatii extraterestre, daca vreodata vor da peste sonda noastra. Oare ne-a raspuns in sfarsit cineva?

Cercetatorii nu au inca o explicatie plauzibila pentru acest incident.