Imaginile in care inamicul lui Arnold Schwarzenegger din filmul "Terminator 2" reuseste sa se "adune" chiar si atunci cand este impuscat cu arme de calibru mare sau este "spart" dupa ce a fost inghetat cu gaz lichefiat fac parte din istoria cinematografiei, tehnologia fiind una cu adevarat stiintifico-fantastica. Oamenii de stiinta de la Tsinghua University de la Beijing spun ca, din nou, viata poate bate filmul, ei testand deja un aliaj asemanator.

Nu, testele nu sunt facute pentru a se crea un terminator, ci pentru a ajuta la reconectarea nervilor animalelor. Se stie faptul ca in momentul in care un nerv este sectionat, cea mai buna solutie pentru a-l face capabil de a se "lipi" la loc cu partea care merge catre creier este una de origine salina care copiaza functiile fluidelor din corp, dar chinezii au descoperit un aliaj metalic care este un mai bun "conductor".

Oamenii din Beijing s-au folosit de galium, indium si selenium pentru a realiza acest aliaj care functioneaza la temperatura corpului pentru care este folosit. Chiar daca testele reusite pe broaste ii incurajeaza pe cercetatori, acestia stiu ca va mai trece mult timp pana cand "metalul lichid" va putea fi folosit pe oameni.