Planeta Numărul Nouă este numele unui corp ceresc care s-ar afla dincolo planetei Neptun, la limita exterioară a sistemului nostru solar. Cel puțin asta au crezut până mai de curând oamenii de știință.

În anul 2014, ei au ajuns la concluzia că o planetă nedescoperită încă există în sistemul nostru solar, după ce au analizat orbitele neobișnuite ale unor planete pitice care se află dincolo de Neptun.

Un nou studiu publicat pe 21 ianuarie, care ar urma să apară în Astronomical Journal arată însă că nu este vorba de o  planeta necunoscută, care ar fi patru ori mai mare decât Terra. În realitate, acolo se află un disc uriaș, compus din mai multe corpuri cerești de dimensiuni mici.

Noua teorie dezvoltată de experții de la Universitatea Cambridge și Universitatea Americană din Beirut vorbește despre un disc alcătuit din mici corpuri cerești înghețate, care depășește de zece ori masa planetei noastre.

Din păcate, Planeta Numărul Nouă sau orice s-ar afla acolo, va rămâne pentru o bună perioadă de timp doar o teorie, pentru că zona este imposibil de observat de pe Pământ.


Află cele mai noi informații din știință și tehnologie, pe ProTV Plus:

 ;