Primele relatări despre misterioase „răpiri” atribuite extratereștrilor sau unor ființe supranaturale datează din secolul al XIX-lea.

„Victimele” povestesc că au trăit clipe de teroare și că nu se puteau mișca, fiind temporar paralizate. Aceste stări pot fi explicate printr-un fenomen numit visare lucidă, în care persoana își poate controla visul după cum dorește.

Cercetătorii de la un centru din Moscova specializat în visare lucidă au vrut să afle dacă aceste „victime ale răpirilor extraterestre” nu au avut de fapt vise lucide.

În cadrul unui studiu, experții au realizat experimente cu 152 de persoane care pot să viseze lucid, adică pot controla acțiunea din vise. Lor li s-a cerut să-și imagineze în vis o întâlnire de gradul 3 cu extratereștri.

Dintre aceștia, 114 voluntari au reușit să viseze o întâlnire cu un OZN, iar detaliile pe care le-au oferit semănau foarte mult cu cele povestite de persoanele convinse că au experimentat în realitate așa ceva.

Aproximativ 24% dintre participanții la acest experiment de visare lucidă au mărturisit că s-au simțit îngroziți și paralizați, scrie Live Science.

Potrivit oamenilor de știință, peste 50% dintre oameni au un vis lucid cel puțin o dată în viață. Cei care nu cunosc acest fenomen și nu realizează ce li s-a întâmplat, pot fi convinși că au fost cu adevărat răpiți de creaturi de pe o altă planetă, pentru că senzațiile sunt atât de intense încât par reale.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: