Din pacate, noile informatii obtinute n-au facut decat sa adanceasca si mai mult misterul.

Povestea "megastructurii extraterestre" a inceput anul trecut, cand astronomii au observat o stea aflata la mare departe, care avea fluctuatii uriase de luminozitate, imposibil de explicat printr-un fenomen natural. 

Asftel a luat nastere o teorie demna de filmele SF, potrivit careia o civilizatie foarte avansata ar fi construit in spatiu, in jurul acestei stele, o structura uriasa, care ii blocheaza uneori lumina.

Astronomii au cautat sa afle cat mai multe informatii, iar telescopul spatial Kepler a cercetat timp de 1.600 de zile aceasta stea misterioasa.

Noile date i-au derutat si mai mult pe expertii de la Caltech, care cer acum sprijinul intregii comunitati stiintifice, pentru a putea gasi impreuna o explicatia la fenomenul care nu ar trebui sa existe.

Steaua care isi schimba anormal luminozitatea se numeste KIC 8462852 sau Steaua lui Tabby. 

Desi nu accepta varianta unei sfere Dyson construita de o civilizatie extraterestra in jurul stelei, pentru a-i capta energia, savantii de la NASA recunosc ca nu au deocamdata un raspuns. 

Probabil este vorba de o combinatie foarte rara de fenomene naturale ciudate, care au dus la aceasta fluctuatie a luminii emise de stea.

Steaua lui Tabby va fi monitorizata timp de un an de Observatorul Las Cumbres, iar daca va fi observata din nou o schimbare neasteptata, steaua va incepe sa fie studiata in acelasi timp si de alte telescoape, din diferite locuri de pe planeta, pentru a se strange astfel cat mai multe informatii.