hidul poarta titlul “Arheologie, antropologie si comunicare interstelara” si poate fi descarcat de pe site-ul NASA. Motivul pentru care agentia spatiala americana a publicat un asemenea volum este, oficial, necesitatea de a fi “mai bine pregatitit pentru un contact cu o civilizatie extraterestra, in cazul in careacesta ar avea loc la un moment dat”, anunta stirileprotv.ro.

Capitolele cartii au si ele titluri interesante. Unul dintre ele face o analogie intre descifrarea comunicatiilor de la fiinte de pe alte planete si descifrarea scrierii vechilor mayasi. Un altul este intitulat simplu “Evolutia extraterestrilor”. Iar printre lucrarile citate in ghid se afla bizarul manuscris Voynich, una dintre cele mai misterioase carti din lume, despre care s-a sugerat chiar ca ar reprezenta forme de viata de pe alta planeta.

Ghidul NASA e totusi o lucrare serioasa, care pune cateva probleme foarte interesante: de pilda, daca am primi un mesaj de la extraterestri, s-ar putea ca nu toata lumea sa fie de acord sa le raspundem. Unele state s-ar putea teme chiar ca extraterestrii vor sa ne invadeze. Chiar si expertii NASA recunosc ca se tem un pic de un asemenea contact: “dat fiind ca orice civilizatie extraterestra care ne-ar contacta ne-ar fi probabil tehnologic superioara, cel mai intelept ar fi sa evaluam toate optiunile.

ghid NASa de comunicare extraterestri