NASA a dat deja publicitatii un material video intitulat: "De ce lumea nu s-a sfarsit ieri".

Nu se stie de ce, insa videoclipul pregatit pentru data de 22 decembrie a ajuns pe internet inca de ieri.

Si, aduce vesti linistitoate: ca mayasii nu au prezis de fapt Apocalipsa, iar pamantul nu este in pericol sa fie lovit de un asteroid si nici sa fie distrus de o explozie solara uriasa.

"22 decembrie 2012. Daca urmariti acest material inseamna un singur lucru: lumea nu s-a sfarsit ieri."

NASA a consultat un specialist in arheoastronomie, care ne asigurA ca mayashii nu au prevestit sfarsitul lumii, iar calendarul lor, cel mai complex sistem de masurare a timpului din istorie, nu se incheie pe 21 decembrie.

"Potrivit credintei mayase, lumea a luat fiinta in urma cu 5125 de ani. La acel moment, calendarul lor arata asa. Pe 21 decembrie 2012, va arata la fel.", este mesajul din videoclip.

Asta inseamna un nou inceput si nu sfarsitul de care atat de multi au ajuns sa se teama.

Oamenii de stiinta vin si ei cu vesti care sustin aceasta idee.

"Nu exista asteroizi sau comete care ar putea sa loveasca Pamantul."

Mai mult, daca ar fi sa dam crezare unor teorii, potrivit carora Pamantul ar urma sa se ciocneasca de o alta planeta, acest corp ceresc ar fi deja vizibil pe cer.

Nici Soarele nu prezinta un pericol, spun expertii. Activitatea solara va atinge in curand punctul maxim din ciclul actual de 11 ani. Aceasta este insa cea mai calma perioada, din ultimele cinci decenii.

"Explozii solare sunt inregistrate de miliarde de ani, cu mult inainte de existenta mayasilor. Insa ele nu au amenintat niciodata Pamantul."