Legenda unei "planete invizibile", care calatoreste prin sistemul nostru solar fara sa poate fi observata si care va intra in coliziune cu Pamantul, apare in presa de foarte multi ani.

Nu este pentru prima data cand NASA este nevoita sa raspunda acestor speculatii apocaliptice de acest fel.

Astronomii au dat recent un comunicat de presa prin care spera sa lamureasca pentru totodeauna misterul Planetei X, numita si Planeta Numarul Noua si prezentata in teoriile conspirationiste despre Planeta Nibiru.

Konstantin Batygin, astrofizician la Caltech, Pasadena, a precizat ca echipa lui are mai multe dovezi care indica existenta unei planete pe care nu o putem vedea. Aceasta poate fi numita Planeta Numarul Noua sau Planeta X.

Ea nu a fost observata direct pana acum, pentru ca se afla la o distanta foarte mare de noi, spre marginea sistemului solar (vezi foto).

Existenta planetei, care este probabil un Super-Pamant, de 10 ori mai mare ca Terra, este dovedita insa de anumite anomalii care au fost observate in orbita planetelor pitice din aceasta regiune a sistemului solar, scrie Huffington Post.

Insa nu exista nicio posibilitatea ca uriasa planeta sa intre in coliziune cu Pamantul, asa cum cred conspirationistii, precizeaza NASA.

Astronomii spera ca in curand vor putea observa si direct aceasta misterioasa planeta, cu ajutorul Observatorului Mauna Kea din Hawaii.

In acest fel, ar putea afla si cum a aparut aceasta planeta in sistemul nostru solar - daca s-a format aici sau este o planeta calatoare, "capturata" de gravitatia Soarelui.

Zvonurile privind existenta planetei Nibiru, care calatoreste prin sistemul nostru solar fara sa o putem vedea si care va distruge Terra, au aparut in anul 1995, cand a luat nastere site-ul conspirationist ZetaTalk.

Ultimele teorii privind impactul apocaliptic il anuntau pentru data de 23 septembrie 2017.