Imaginea arată o cometă care trece prin fața unei galaxii spirală îndepărtate și a fost realizată cu ajutorul telescopului Hubble, care a urmărit cometa prin spațiul cosmic.

2I/Borisov a fost văzută pentru prima dată în luna august, de un astronom amator din Crimeea și a stârnit multe discuții în comunitatea științifică mondială. La scurt timp, oamenii de știință au stabilit că este cel de-al doilea obiect interstelar care a vizitat sistemul nostru solar, după celebra cometă Oumuamua.

Din acel moment, cercetătorii au fotografiat cometa pe măsură ce se apropie de Terra, iar imaginile recente oferă o perspectivă mai clară asupra felului în care arată aceasta. Atunci când a fost realizată această imagine, obiectul ceresc se afla la 326 milioane de kilometric de Pământ.

„În mod surprinzător, cercetările noastre arată că nucleul cometei este 15 ori mai mic decât arătau informațiile obținute initial. Raza sa este mai mica de jumătate de kiloemtru, iar acest lucru este important deoarece, dacă îi cunoaștem mărimea, putem determina masa și dimensiunea totală a astfel de obiecte care traversează sistemul nostru solar și Calea Lactee. Borisov este prima cometă interstelară descoperită vreodată și ne-am dori mult să știm câte mai sunt”, au transmis oamenii de știință. 

Sursa foto: CNN/NASA