NASA a prezentat noi imagini ale planetei Jupiter, captate de Hubble. Acestea ofera un nivel de detaliu nemaivazut pana acum. Datorita rezolutiei ridicate, cercetatorii au identificat si un filament nou al celebrei pete rosii, uraganul cu o dimensiune de aproape patru ori mai mare decat planeta Pamant. Asta, in ciuda faptului ca Marea Pata Rosie se micsoreaza.

Asambland toate imaginile captate de Hubble, NASA a realizat un video la rezolutie 4K, ca parte a strategiei adoptate de agentia americana de a oferi filmari la rezolutie UltraHD, capabile sa ruleze si sa ne uimeasca pe smartTV-uri si monitoarele apte sa redea astfel de materiale video.

Fotograriile din care a fost creat filmuletul au fost captate cu camera Wide Field Planetary Camera 3, instalata pe Hubble in anul 2009, in timpul ultimei misiuni de revizie a telescopului care are deja 25 de ani de activitate. In cativa ani insa, NASA va putea oferi imagini si mai bune, gratie succesorului lui Hubble. Telescopul James Webb va fi lansat in 2018 si ii va lua locul lui Hubble, care va fi programat sa isi indrepte lentilele catre planetele sistemului solar, in frunte cu Jupiter, Uranus, Neptun si Saturn.